Viktigt om barnprodukter

De bästa dörrarna för barnrummet

I en bostad där det finns barn är det väsentligt att tänka på både funktionalitet och säkerhet. Det gäller allt ifrån leksaker och belysning till vägguttag och bordskanter. Även dörrar är mycket viktiga. Beroende på storlek, design och var handtagen sitter kan de utgöra faror för mindre barn, men också skydda dem.

När du ska välja snygga och praktiska innerdörrar till ditt hem är det därför smart att du tar med barnen i dina beräkningar – även om du ännu inte har några. Kanske du har ett rum som du i framtiden vill göra om till ett barnrum? Vill du försäkra dig om att dina ungar inte ska ha tillgång till vissa utrymmen? Med rätt innerdörrar löser du många problem när du vill barnsäkra ditt hem på bästa sätt.

Olika sorters innerdörrar

Idag finns det möjlighet att specialbeställa innerdörrar helt efter dina behov och önskemål. Smala, extra breda, skjutdörrar, inglasade partier – you name it. Ett av de främsta problemen med dörrar när det kommer till barn är att små fingrar kan komma i kläm eller att nyfikenheten tar över och de vill in överallt till varje pris. Det bästa sättet att undvika faror är att skaffa spärrar till dörrarna och/eller klämskydd. Vanliga lås fungerar också bra om du vill hålla knoddarna ute från vissa utrymmen, men undvik hakar eftersom barn lätt klurar ut hur de fungerar.