Alla barnprodukter

Lär dina barn att odla produkter

Barn tycker om att lära sig nya saker och framför allt att vara med dig som är vuxen. Därför är odling en utmärkt aktivitet att presentera för ditt barn. Det finns många spännande växter, blommor och grönsaker att låta barnen odla.

Häng med för att få bra tips på hur du och barnet kan odla egna produkter hemma. Hållbart, kul och lärorikt!

Odla och vårda blommor

Ett tips är att odla vackra dahliaknölar om våren tillsammans med ditt barn. Dahliaknölar är enkla att hantera under hela processen. Förklara för barnet hur dahliaknölarna med tiden växer sig till vackra blommor, men att det kräver omhändertagande. Ge sedan barnet ansvar över dahliaknölarna genom att visa hur ofta de bör vattnas och hur mycket vatten som ska användas.

Utöver dahliaknölar kan du även med fördel odla solros eller ringblomma med barnet. De är lättskötta och passar utmärkt att odla hemma.

Grönsaksprodukter från hemmet

Ingenting smakar godare än grönsaker som odlats helt på egen hand. Det här är något barn också tycker är spännande. Odla tomater, potatis eller varför inte jordgubbar på tomten eller ute på balkongen. Ditt barn kommer att vara uppspelt inför skördandet av de odlade grönsakerna. Dessutom är odling en viktig kunskap som barn får med sig i livet!